Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Guldklimp - Charmigt och unikt kvalitetssmycke i 18 k guld. Vacker studentpresent till dotter eller son! Guldklimp i 18K guld - av återvunnet guld. Lyxig studentpresent! Guldklimp - finaste namnsmycket med barnens namn Återvinning av guld - Guldklimp namnsmycke Ida Wargs guldklimp med ELVIS Guldcoin handgjord i massivt 18K guld Handgjorda Guldklimpar med namn Namnhalsband i återvunnet guld- guldklimp Guldklimp mellanstorlek Återvunnet guld blir berlocken Guldklimp Carin Da Silva i Guldklimp - namnhalsband i 18k guld Liten Guldklimp i 3 olika varianter

Guldklimp 18K

3 950 kr
Välj storlek på Guldklimp här!
Välj till en kedja här!

Var vänlig ange följande:
Handgjort - tillverkas efter beställning
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret

Produktbeskrivning

Guldklimp är ett namnhalsband att älska! 
Denna pärla bland familjesmycken har blivit en stor kundfavorit sedan lanseringen våren 2017. Den är populär i alla åldrar. Fin gåva som doppresent och studentpresent med dopbarnets/studentens bokstav eller namn på guldberlocken. Och om mamma får önska så vill hon bära Guldklimpar med sina älskade barns namn på.

Det är en liten ljuvlig handgjord berlock i massivt 18K guld som finns i tre storlekar: liten, mellan och stor. De är dock små allihop, och har måtten ca 9, ca 12 och ca 14 mm i diameter (med liten variation i form). Det namn, den bokstav eller det ord du väljer stämplas för hand med 1mm höga bokstäver (små). En liten variation i djup, avstånd och lutning på bokstäver förekommer eftersom vaje bokstav placeras och stämplas för hand. Detta anser vi tillför extra charm och unikt uttryck som passar just denna berlock. 
Våra Guldklimpar görs av återvunnet guld och de smälts och smids en åt gången vilket ger en fin variation då ingen berlock blir den andra helt lik, men de får samma sköna "mjuka" form. Alla blir helt unika vilket ger en fin variation om du köper flera klimpar.

OBS!
Kedja ingår ej, men en tunn 18K guld-pansarkedja 0,9 x 0,55mm i 45cm (vår mest sålda guldkedja) kan köpas till ovan. 
Det finns fler längder och andra modeller på guldkedjor att köpa till här! 

Gravyrinfo: 
Namnen stämplas med versaler som är 1mm höga. Dvs väldigt små bokstäver! Accenttecken och prickar är svåra att placera med exakt rätt lutning och avstånd till bokstaven pga av att de måste sättas dit separat i efterhand. (Om det är viktigt att bokstäver och tecken hamnar rakt och exakt rekommenderar vi istället något av våra maskingraverade smycken t.ex Min Bokstav) Väljer du endast en bokstav så stämplar vi den i 2,5mm´s storlek centrerat på Guldklimpen.
På baksidan av Guldklimp kan du köpa till datum, ett namn, ett ord, en bokstav eller en symbol). Detta köps separat under produkten Extra gravyr

Liten Guldklimp:
Ett namn på max 6 tecken får plats på den lilla klimpen som är ca 9 mm i diameter och ca 1mm tjock. 

Mellan Guldklimp:
Två namn på max 6 tecken per rad alt ett namn på 8 tecken får plats på mellanklimpen som är ca 12mm i diameter och ca 1,2 mm tjock. 

Stor guldklimp:
Namn på tre rader: Ca 6-7 tecken på övre och undre raden och max 10 tecken på mittenraden får plats på stora klimpen som är ca 14 mm i diameter och ca 1,3mm tjock. Vill du ha ett längre ord eller namn kontakta oss på info@familjesmycken.se så kan vi se vad vi kan göra.

Symboler: 
Vi har symboler; hjärta, diamant, fyrklöver, stjärna och tass att stämpla också om du vill ha symbol istället för ord/namn.

Material:
18K rödguld 

Storlek:
OBS! Alla tre storlekarna är små. På närbilderna kan man få uppfattningen att de är större och tjockare än vad de är i verkligheten. Titta på modellbilderna för att få rätt storleksuppfattning!

Olika storlekar på Guldklimp finns att välja i rullistan ovan. De varierar lite i diameter och tjocklek beroende på hur mycket vi smider ut materialet, men vi eftersträvar måtten angivna ovan. Vill du ha en tjockare Guldklimp kan du välja en större storlek som du ber oss att smida så lite som möjligt - då blir klimpen bulligare/tjockare.
På alla modellbilder syns storlek Liten. Guldklimpen med två namn på bild är storlek Mellan.


Vikt:
Vikterna på den färdiga Guldklimpen kan variera några tiondels gram hit och dit (pga att vissa guldklimpar behöver slipas mer än andra för att få en fin yta) men mängden guld vi väger upp och smälter till de olika storlekarna är alltid; liten 1,1g, mellan 2,2g och stor 3,3g. Och sedan tillkommer de två handgjorda guldöglorna. Men efter materialsvinnet vid bearbetningen (filning, slipning) så brukar de till slut landa på ca 1g, 2g och 3g.

Övrigt:
Öglan för upphängning har en innerdiameter på ca 3,4mm.


Form och tillverkning: Schmidt & Timóteo
Modellfoton: Linnea Lindh Photography och Klara SchmidtMedelbetyg 5/5 baserat på 80 st röster.
Ett liten guldklimp med texten 50 för att fira vårt guldbröllop blev otroligt lyckad. Tack för allt
Är så himla glad över mina guldklimpar! Valde att få dem mindre utsmidda vilket gör att de är lite tjockare i formen. Små och diskreta men samtidigt väldigt iögonfallande. Kunde inte varit mer nöjd både med guldklimparna och det fina bemötandet från Klara och Camilla!
Sååå fin och ett så fint hantverk. Det blev verkligen en lyckad present till min dotter och kedjan kan fyllas på med fler guldklimpar om det kommer fler små barnbarn... Liknelsen är underbar :)
Supernöjd! Ser fram emot att beställa ett till när lillasyster har fötts så jag kan bära båda mina tjejer runt halsen varje dag!
Se fler recensioner...
Rekommenderade tillbehör till denna produkt


Smycken
Information
Få hjälp